Bramborové halušky s uzeným masem a se zelím

Už nemusíte na Slovensko za bramborovými haluškami s uzeným masem. Obohatíte svůj jídelníček.

800 g brambor
200 - 250 g polohrubé mouky
sůl
3 cibule
sádlo nebo rostlinný olej
zelí
uzené maso (anglická)

Pracovní postup:

Pracovní postup: 

Očištěné umyté brambory oloupeme. Nastrouháme na jemno a vymícháme s moukou a se solí. Hotové těstíčko, protlačíme přes haluškovník (nebo dávkujeme malou lžičkou) do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 10 minut, než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitím si připravíme dušení zelí na cibulce a uzené maso dle vlastní chuti. Nakonec vše smícháme dohromady.


Košík

Celkem:  0,00 Kč (0 ks)  

Zdroje

  Recept

kategorie receptu

Copyright 2012-2013 CSP Zlín. All rights reserved.