Guláš z hlívy ústřičné

Ochutnejte, jak chutná guláš z hlívy ústřičné. Určitě si ho zamilujete.

600 g hlívy ústřičné
600 g cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
1 rajský protlak (80 g)
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce majoránky
sádlo nebo olej
pepř
sůl
případně kostka masoxu

Pracovní postup:

Pracovní postup: 

V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Opečeme a podlijeme menším množstvím vody, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl, případně masox. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Necháváme vydusit všechnu vodu až do fáze, kdy se hlíva začíná přichytávat ke dnu kastrolu, promícháme a dolijeme trochu vody. Tento postup opakujeme až do okamžiku změknutí hlívy. Ve finále zasypeme majoránkou a již bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané slabými proužky cibule, které jsme lehce posolili a mírně promnuli v dlaních.
Pozn.: Příprava tohoto pokrmu se příliš neliší od přípravy klasického hovězího guláše, je ovšem podstatně rychlejší a bez použití sádla i vegetariánská, při zachování těch správných „gulášových“ chutí.


Košík

Celkem:  0,00 Kč (0 ks)  

Zdroje

  Recept

kategorie receptu

Copyright 2012-2013 CSP Zlín. All rights reserved.