Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky - zeleninová varianta oblíbeného jídla - milovníci masa mohou i kombinovat.

1 hlávka kapusty
200 g mletého masa
2 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
drcený kmín
sojová omáčka a trochu strouhanky
olej na smažení

Pracovní postup:

Pracovní postup: 

Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. V misce smícháme maso s vejci a na drobno pokrájenou cibulí, osolíme, přidáme všechno koření a prolisovaný česnek. Kapustu nakrájíme na nudličky a vmícháme do směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama tvoříme karbenátky, které obalíme ve strouhance a vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem a hořčicí.


Košík

Celkem:  0,00 Kč (0 ks)  

Zdroje

  Recept

kategorie receptu

Copyright 2012-2013 CSP Zlín. All rights reserved.