Po návratu si rozdělíme úkoly a vaříme. Na závěr uvařené jídlo společně ohodnotíme a recept si zapíšeme do naší kuchařky. Někteří uživatelé své kuchařské umění předvádí pak i doma.
Recepty z naší kuchařky - tvarohové halušky
Suroviny :
250 g měkkého tvarohu,
250 g hladké mouky,
1 vejce,
sůl,
kopr,
1 lžíce oleje,
150 g slaniny,
2,5 dl kyselé smetany
Postup:
Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, solí, sekaného kopru a vypracujeme těsto, které necháme 10 min odstát. Potom přivedeme k varu vodu se solí a olejem a do vroucí vody dáváme halušky. Nejlépe se dávkují nožem z prkýnka, přímo do vroucí vody./ Uvařené halušky necháme odkapat, polijeme vyškvařenou slaninou a smetanou, posypeme zbytkem kopru. Když je tvaroh moc tuhý a těsto se nedá dobře zpracovat, přidáme podle potřeby mléko.
