Vaření

Každé úterý se učíme společně vařit. Týden předem se domluvíme, co by se chtěli uživatelé naučit vařit. Podle receptu si sepíšeme ingredience, které budeme potřebovat a následující týden jdeme společně na nákup.

Po návratu si rozdělíme úkoly a vaříme. Na závěr uvařené jídlo společně ohodnotíme a recept si zapíšeme do naší kuchařky. Někteří uživatelé své kuchařské umění předvádí pak i doma.

Recepty z naší kuchařky - tvarohové halušky

Suroviny :
250 g měkkého tvarohu,
250 g hladké mouky,
1 vejce,
sůl,
kopr,
1 lžíce oleje,
150 g slaniny,
2,5 dl kyselé smetany

Postup:
Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, solí, sekaného kopru a vypracujeme těsto, které necháme 10 min odstát. Potom přivedeme k varu vodu se solí a olejem a do vroucí vody dáváme halušky. Nejlépe se dávkují nožem z prkýnka, přímo do vroucí vody./ Uvařené halušky necháme odkapat, polijeme vyškvařenou slaninou a smetanou, posypeme zbytkem kopru. Když je tvaroh moc tuhý a těsto se nedá dobře zpracovat, přidáme podle potřeby mléko.

vaření_02.png

Další informace:

Tento článek vyšel v:

Občasník 4

Košík

Celkem:  0,00 Kč (0 ks)  

Zdroje

  Článek
Copyright 2012-2013 CSP Zlín. All rights reserved.