Zeleninové lečo s uzeninou

Tohle lečo uvaříte i v kotlíku u stanu. A doma samozřejmě také. Levné, lehké jídlo, pokud máte zahrádku, stačí koupit kus buřta.

3 rajčata
3 papriky
300 g uzeniny
2 cibule
4 vejce
sůl, pepř
olej
pečivo

Pracovní postup:

Pracovní postup: 

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme do měkka. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.


Košík

Celkem:  0,00 Kč (0 ks)  

Zdroje

  Recept

kategorie receptu

Copyright 2012-2013 CSP Zlín. All rights reserved.